Vaktermen nader uitgelegd

HOE zit dat?

één filmmaker 

Ook als wij alleen komen zorgen wij ervoor dat de clip zo dynamisch mogelijk is. Tijdens de preps is het mogelijk om tussen beide partners te wisselen mits de afstand dit toelaat. De vows en het ja woord nemen wij vanuit één standpunt op. Minimale afname 8 uur.

twee filmmakers

Als wij met twee videografen komen bied dit ons de mogelijkheid om ons op te splitsen. Zo kunnen wij tijdens de preps bij beide partners aanwezig zijn. De first look nemen wij uit twee perspectieven op zowel als jullie vows en jawoord. Hierdoor krijgt jullie uiteindelijke clip meer dynamiek en krijgt het een cinematische look.

CLIP

Een film van 7-8 minuten. Wij monteren op muziek aangeleverd door jullie, en op professioneel opgenomen geluid. In deze film monteren wij alle elementen van jullie dag. Vanaf de preps tot het einde van onze aanwezigheid. De clip wordt digitaal aangeleverd.

Professioneel geluid

Wij filmen met geluid(microfoon op de camera), in de clip zullen wij dit ook verwerken. Spreken jullie elkaar de vows toe? Dan nemen wij dit op met professioneel geluid door middel van een kleine speld microfoon. Ook voor de speeches hebben we een snelle oplossing. Een zendermicrofoon.. Wel even melden als iemand gaat spreken!

SAME DAY EDIT

De naam zegt het al, wij monteren op de dag van jullie bruiloft een clip van 3-4 minuten die wij afspelen aan het begin van jullie feestavond. Dit is het ultieme moment om even stil te staan bij alles wat er al gebeurt is die dag, en een leuke gelegenheid om de avond gasten bij het begin van de dag te betrekken. Deze clip leveren de dag na de bruiloft aan. Wij monteren op muziek naar jullie keuze of op rechtenvrije muziek, zodat jullie de clip kunnen delen met vrienden en familie op social media.

DRONE

Wij geven door middel van drone beelden jullie video een extra dimensie. Met de drone leggen wij de omgeving vanuit een cinematografisch perspectief vast. Wij dronen pas mits de omstandigheden dit toelaten. Bij regen of harde wind kunnen wij helaas niet vliegen. Ook bestaan er zogenaamde no fly zones bijvoorbeeld in de buurt van een vliegveld of militaire zone. Check dit vooraf bij de locatie om misverstanden te voorkomen.

DOCU-EDIT

Jullie bruiloft gemonteerd op chronologische volgorde met een duur van 20-30 minuten. De stijl van deze video is minder vlot dan de clip, er is ruimte voor langere shots en wij verwerken meer geluidsopnames in de uiteindelijk docu edit. De edit is uit te breiden vanaf 10 minuten extra film.

VOWS

Vows is Engels voor geloften. Geloften zijn lieve woordjes die je tegen je partner spreekt. Een ode aan de liefde en hiermee spreek je jouw passie en waarderingen uit. Dit gebeurt meestal tijdens de ceremonie voor het ja-woord.
Sommige stellen vinden dit iets te spannend en kiezen ervoor om dit vooraf te doen op een mooie locatie. Tip: houd het kort want less is more! En kies voor een klein boekje, toch romantischer dan vanaf krakend A4-tje of vanaf smartphone.

SOMETHING OLD/NEW/BORROWED/BLUE

De Something old staat voor het ‘oude’ leven wat de bruid achter zich laat. Het gaat er dus om dat je een ‘oud’ accessoire bij je draagt, wat je al had. Denk bijvoorbeeld aan een sieraad, een foto of een oud lint dat je om je bruidsboeket laat wikkelen.

De Something new staat voor optimisme, succes en het nieuwe leven dat de bruid begint, samen met haar echtgenoot. Dit accessoire is natuurlijk de meest makkelijke van allemaal: je trouwjurk!

De Something borrowed staat voor het belang van vrienden en familie en een toekomst vol weelde. Het is de bedoeling dat je een accessoire leent van gelukkige getrouwde familie of vrienden en dit bij je draagt. Zo kun je bijvoorbeeld een sieraad lenen van je moeder, oma of vriendin. Heb je niks moois kunnen vinden wat je graag bij je wilt dragen? Stop dan iets in je tasje of laat het in je trouwjurk naaien.

De Something blue staat voor trouw en zuiverheid. Het is dus de bedoeling dat je een blauw accessoire bij je draagt. Dat kunnen blauwe schoenen zijn of blauwe bloemetjes in je bruidsboeket. Heb je niks met de kleur blauw? Kies dan iets wat niet zo opvalt, zoals een blauwe kousenband.

Beleef de dag telkens weer opnieuw

Laat jullie bruiloft filmen