Over ons

Hi! wij zijn
Doo en MAX

bruiloft videografie

Stijl van filmen

Het is een cliché uitdrukking: “Blijf dicht bij jezelf” echter in ons geval wel 100 % waar. Wij zijn niet opdringerig, blijven liever op de achtergrond. “In the picture” staan, dat laten we aan de hoofdrolspelers over. Dat zijn jullie en uiteraard al de familieleden en vrienden. Regisseren en de boel in scene zetten voelt onecht en geforceerd. Emoties komen gekunsteld over en dat proberen we te vermijden. Echte en spontane momenten, dat is onze passie.

Liever iets minder echte momenten dan meer “gemaakte” scenes.
LESS IS MORE!

PREPS

Alleen tijdens de voorbereiding kan het zijn dat wij toch wat dichterbij zijn. Als is alleen al doordat vaak de bruid in haar oude kamer bij de ouders verblijft. Dan kan het druk zijn met fotograaf en videograaf in één ruimte. Omdat we met twee videografen aan het werk zijn kunnen we alle voorbereidingen vastleggen. Zowel van de bruid als de bruidegom (of twee bruiden of twee bruidegommen)


Tijdens de fotoshoot van de fotograaf lopen wij ook mee. Ook hier geldt: als de fotograaf bepaalde foto’s wil maken, be our guest. Hij of zij geeft aanwijzingen. Wij gaan niet nog eens aanwijzingen geven van hoe te kijken, te staan en te kussen. Dat laten we over aan het stel. Wij pakken dan ook de spontane momenten mee. Wij hopen altijd op een fotograaf die dezelfde aanpak heeft. Dus niet kijken in de camera, maar losjes te werk gaan.

Maxime 1995
3 a 4 jaar en graag “even” willen kijken. Zus Doo als hoofdrolspeler. Haar wordt wel even verteld hoe ze haar koppie moeten draaien. Dat in scène zetten hebben we al lang overboord gegooid. Nu alleen maar spontaniteit en ander niet.

Broer Tom 1995
Tom the Entertainer, onze broer toen helemaal nog niet met fotografie bezig. Dit kwam pas na zijn reispassie. Hier ontstond in eerste instantie de liefde voor fotografie. Later heeft Tom zich ontwikkelde als een professionele fotograaf met nog steeds datzelfde enthousiasme.

Trowback 1986

De passie voor foto/videografie is begonnen bij onze vader. We zijn opgegroeid met camera’s om ons heen en werden altijd vastgelegd op film of foto. We kijken graag naar onze eigen homevideo’s en we willen dat elk stel datzelfde gevoel heeft bij het kijken naar hun trouwvideo die door ons is gefilmd. Het is niet zomaar een video, het is een herinnering waar je keer op keer naar terug kunt kijken. Daarom zetten we nooit iets in scène, we willen het zo echt mogelijk houden, want uiteindelijk tellen die echte momenten het meest.

Op de foto: apetrots op de eerste HandyCam van Sony. Hiermee kon je alleen filmen. Afspelen deed je thuis in een aparte video8 speler. Hiervoor liep hij zelfs te sjouwen met een vhs recorder van 10kg en aparte camera. Niet gek dat hij besloot om in 2020 het filmen aan de jongere generatie over te laten:-)

Monteren doet hij nog steeds met veel plezier en liefde. Filmen?: It still runs in the Family.

 

Beleef de dag telkens weer opnieuw

Laat jullie bruiloft filmen